Anordna gårdsfest i bostadsrättsföreningen

Ett lägenhetsköp i ny bostadsrättsförening? Då kanske det är dags att göra dig hemmastadd eller försöka imponera på dina grannar och föreningen genom att arrangera en trevlig gårdsfest. Eller så ingår du i en bostadsförening och funderar på att göra en fest för allihopa lagom till jul eller sommar. Oavsett vad kan en gårdsfest vara optimalt när du vill höja gemenskapsfaktorn bland de boende eller få folk som kanske inte är de såtaste vänner att faktiskt tänka om. Gårdsfester kan till exempel arrangeras efter en vårstädning för att få så många som möjligt att delta och få sin belöning efteråt – eller bara för skojs skull när som helst på året.

[IMAGE=fn5nKSe4ML7N.jpg]

Förvaltning lika viktigt som samhörighet

Att ingå i en bostadsrättsförening kräver sin kunskap. Det är viktigt att förvalta fastigheten och allt runt omkring för allas trivsel. Om du själv känner dig osäker på förvaltning, kan du vända dig till Nabo som är experter på förvaltningar och tjänster för bostadsrättsföreningar, som administration och ekonomi med mera.

Utöver förvaltning och den praktiska biten är det naturligtvis också värdefullt att alla de boende i en bostadsrättsförening trivs och känner samhörighet och är delaktiga. Detta kan till exempel gestalta sig med fester och grillpartyn i trädgården eller på innergården under året som gått. På så sätt kan alla komma närmare varandra. Många bostadsrättsföreningar arrangerar till och med gårdsfester med grannföreningen för att göra festen ännu större och roligare. Om en bostadsrättsförening visar att man kan ha kul tillsammans gör detta ännu mer intressant för potentiella köpare som vill vara med i den fina grannsämjan.

Tips på gårdsfester

Vinter, vår, sommar eller höst spelar ingen roll – en gårdsfest kan komma lägligt under alla årstider. Är det kallt kan ni börja utomhus med infravärme och sedan gå in i en föreningslokal i närheten och fortsätta partajet. På våren är en gårdsfest perfekt att hålla efter den stora vårstädningen när alla har arbetat tufft under dagen och blir sporrade av lite god mat och dryck ute i vårsolen. När sommaren kommer kan en gårdsfest vara härligt vilken dag som helst när det är fint väder. Ordna dans i trädgården eller ställ till med knytkalas. Hyr ett partytält och festa in på bara småtimmarna. När hösten senare är på intåg och mörkret börjar lägga sig som en slöja kan en fest vara skönt att ha för att hålla höstdeppen på avstånd. Kanske finns det folk som kan ordna en liten höstmarknad på innergården och sälja rotfrukter, hembakta kakor eller pyssel till advent eller Halloween. På vintern och under jultider kanske det känns lägligt att arrangera ett julparty med byte av små julklappar. Perfekt om det finns singlar i fastigheterna som riskerar att sitta ensamma över jul…

flash-blog