Välj rätt mascara till festen

Alla vill vara fina till festen och beroende på vilken typ av kalas det är frågan om finns det lite olika förutsättningar. Du kommer till exempel klä dig helt annorlunda beroende på årstid men också efter festens tema, till exempel om det är en julfest eller ett halloweenparty.

Mascaran du väljer att använda till festen är en viktig del, och du vill absolut att den ska ge rätt effekt och hålla festen igenom. Vilken som passar bäst beror på ett flertal faktorer, inklusive hur dina ögonfransar är till att börja med, vilken stil du är ute efter och om festen ska vara inne eller utomhus. Du kan hitta ett stort urval av mascara online där du får kvalitativa produkter till mycket bra priser, och inför festen kan det vara kul att skaffa en ny variant.

Ge stil åt fransarna

Vackra ögonfransar ger hela ditt ansikte ett mycket attraktivt utseende då de ramar in dina ögon, kan förstärka deras form och färg och gör dig extra fotogen för partybilderna som du kommer att ha att minnas festen med efteråt. Framförallt tre saker är avgörande för det utseende du är ute efter när det kommer till fransarna: volymen, längden och färgen. En kolsvart mascara som ger mycket volym och längd kan få dina ögonfransar att nästan se ut som lösögonfransar, vilket kan vara jättekul till glamourpartyt men se lite överdrivet ut under en lugnare tillställning med arbetskollegorna. En brun mascara ger en naturligare, lite naknare effekt medan mascaror i olika färger är perfekta för maskerader.

Hur du applicerar mascaran kan också ge olika effekter, exempelvis mycket produkt på de övre fransarna och ingen på de nedre för en kul 60-talslook. Eller en lätt, jämnt fördelad mascara för ett naturligt utseende. Med de rätta kläderna och väl applicerad mascara blir du festens drottning!

Tänk på tillfället

En sak som är lätt att glömma vid val av mascara är vilka yttre förhållanden du kommer vistas i, till exempel väderlek och var festen ska hållas. Är det en poolfest eller ett beachparty kommer du förmodligen att hamna i vattnet förr eller senare, och då är det viktigt att mascaran är vattenfast för att du inte ska hoppa i som en prinsessa men komma upp som Alice Cooper. Detsamma gäller om du ska festa på ett mycket varmt ställe då svett också får mascaran att rinna.

Tänk även på din hälsa. Om du vet med dig att du har känsliga ögon och/eller känslig hy kan det vara en god idé att välja en mascara som är särskilt utformad för allergiker och personer med tendenser att bli rödögda eller få vaglar och utslag. Eftersom allt fler är veganer idag finns det också särskilda mascaror som är tillverkade helt utan animaliska produkter eller att djur på något sätt involverats i framställningsprocessen. Med rätt mascara kan du se fram emot en rolig fest och den rätta looken för tillställningen.

flash-blog