Ekonomiska tips för att fixa en stor fest

Det är roligt att få bjuda folk på fest, men samtidigt kan det bli ganska dyrt. Du ska nu få tips på hur du kan anordna en stor fest, utan att behöva ruinera dig.

[IMAGE=cw3YI4b5uu1l.jpg]

Fest

[IMAGE=cAR51YcE29za.jpg]

De flesta av oss tycker att det är roligt att bli bjudna på fest: att någon vill att vi ska delta i ett roligt sammanhang och vill förgylla vår vardag. Att gå på fest innebär mycket gemenskap: att träffa nya människor, återuppta kontakten med gamla bekanta och att hänga med vännerna. För många av oss handlar också fest om att få klä upp sig, få vara snygg och kanske dansa. Inför de riktigt fina festerna kan vi rentav gå till frisören innan, för att se till att håret är perfekt. Om du har problem med håret kan du vända dig till Nordic Hair – en ledande hårklinik inom PRP och hårtransplantation. Till de flesta fester ingår också goda drycker, tilltugg och mat. Att anordna en fest kan lätt bli riktigt dyrt.

Lokalen

Den billigaste lokalen för en riktigt stor fest är en fin trädgård. Om du inte bor i hus eller har en sommarstuga, kan du försöka anordna festen tillsammans med en vän som har trädgård och som du har många gemensamma vänner med. Och om du inte kan få tag i en gratis lokal, kan du antingen anordna festen som en picknick i en park eller vid en mindre badstrand. I annat fall kan du hyra en större lokal och satsa på ett billigt alternativ, där du får stå för både bord och dekorering själv. Om du har tillgång till en trädgård kan det vara klokt att hyra ett partytält.

Mat och dryck

Det kostar att bjuda folk på mat och dryck, särskilt om du ska hålla fest för mellan 50 och 100 personer. Det bästa sättet att minska på utgifterna är genom att planera väl och i god tid. Om du vet att du ska ha fest till sommaren, kan det vara klokt att passa på och köpa både läsk, kakor, korv och öl när det är nedsatt pris i affären – även om det är i mitten av mars. Det är också en stor skillnad på att bjuda på tilltugg med lax och kyckling och att erbjuda grillkorv. Det förstnämnda kan förvisso låtar mer vuxet, men de flesta älskar att äta något enkelt och grillat. Det finns många billiga rätter som du kan bjuda på förutom korv: varma smörgåsar, pastasallad, pizza eller tacos. Det kan vara klokare att utgå vad som är billigt i mataffären, än att börja med en särskild matidé.

Musik

Musik är ju väldigt enkelt: det räcker med att du har en mobiltelefon och en högtalare. Men om du vill kompensera den billiga maten med bättre musik, kan du höra om det finns något lokalt band som har lust att spela gratis. Då får bandet reklam och du får musik!

flash-blog