Hur ska man förhålla sig till alkohol?

Det är inte alltid lätt att tacka nej till alkohol även om man skulle vilja det. I Sverige är det vanligt att bjuda på ett glas mousserande vin eller en drink när gästerna kommer, men det börjar bli allt vanligare att servera även alternativa drycker. Alkohol är också starkt förknippat med våra svenska högtider, som snapsen (nubben) till midsommarsillen och en kall öl till påsk- och julmaten.

Likväl som man lägger tid på att hitta goda viner och annan passande dryck till desserten och kaffet bör den som planerar en fest eller ett kalas även lägga tid på att ta reda på alkoholfria dryckesalternativ.

Alkoholfria alternativ

Det finns mängder med goda och fräscha recept på drinkar och bål som inte innehåller alkohol. Frukt och bär är ofta gott att blanda med en fräsch och bubblig alkoholfri dryck, som tonic water, ginger ale eller fruktsoda.

Det finns också många cidersorter som är alkoholfria, och som finns med olika goda smakkombinationer som fläder/jordgubb, jordgubb/lime eller äpple/päron. Enklast är att söka reda på recept på nätet där det oftast också finns recept på mat och tilltugg som passar till drinken eller bålen.

Tips på alkoholfria drinkar

– Melonas

– Melon Slush

– Minty ginger

– Orange lady

– Fläderlemonad

– Frozen mango margarita

– Tonic-bål med fläder och rabarber

flash-blog