Jobba som festfixare

En spektakulär fest med “Jorden-runt-på-80-dagar-tema”, ett cocktailparty ombord på ett lyxigt kryssningsfartyg i Medelhavet eller ett James Bond-tema på ett flärdfullt casino med Black Jack, roulette, dry martinis och snabba bilar.

Allt det och lite till är möjligt att få till för den som arbetar som festfixare, men ska man satsa på de lyxigare varianterna av temafester bör man ha skaffat sig ett stort och brett kontaktnät och en rejäl budget innan man drar igång. Det kräver minutiös planering och ett riktigt öga för detaljer för att ro ett stort temaparty i hamn.

Förmedla en känsla

Det som är bra att börja med när man ska planera en större tillställning är vilken stämning och/eller vilket budskap man vill förmedla. Det är enklast att bygga upp en fest kring ett givet tema, gärna med lokalen, maten och värdparet i fokus.

Drömmer man själv om att gå på vinprovning i vackra Toscana, omgiven av dignande vinrankor och rustikt dukade långbord med härliga italienska delikatesser kan man med fördel försöka rama in festlokalen med detta i åtanke. Om man inte bjuder in till en riktig vingård i Toscana förstås! Fantasin och plånboken sätter gränserna.

Den som lider av rejäl disco fever kan försöka återskapa stämningen och interiören från numera kultförklarade Studio 54 i New York, med blinkande diskoljus, lättklädda pole dancers, uppbyggda scener, dj-bås och meterlånga bardiskar. I inbjudan kan det stå “tema Studio 54”, alternativt “tema disko”, så att gästerna vet vad som förväntas av dem.

Det viktigaste är förstås att både värden/värdinnan och gästerna mår bra och känner sig omhändertagna. Sedan går det att skapa mycket av lite eller köra på “more is more” om man så önskar, det är ändå umgänget som spelar roll i längden.

flash-blog