Arbetsmarknaden inom eventplanering

Det finns olika vägar att gå när det är dags att söka jobb. Vilken man väljer beror främst på vilken inriktning man har valt. Det går exempelvis att söka sig till idrottsorganisationer, medieföretag, upplevelseindustrin, musikbranschen, resebranschen osv. Oftast rör det sig om tidsbegränsade jobb i form av projekt- eller säsongsanställningar, vilket gör att många eventplanerare startar eget företag efter ett tag.

Dock råder det ofta brist på personer som har tillräckligt lång praktisk erfarenhet och gedigen teoretisk kunskap, så en bra utbildning i kombination med ett par års hårt arbete kan räcka väldigt långt. Om man önskar arbeta med riktigt stora evenemang arrangeras de generellt sett av flera olika företag och/eller föreningar, som vart och ett är specialiserade inom ett specifikt område.

På större eventföretag finns det oftast flera projektledare, som i samarbete med ett antal koordinatorer, marknadsförare, försäljare och administratörer ser till att hålla fartyget flytande. Övrig expertis kan finnas in-house, men det vanligaste är att denna hyrs in via funktioner som managers, artistförmedlare, castingpersonal, turnéledare, producenter och så vidare.

Tips på jobb

Bröllopskoordinator, kalasplanerare, trubadur, researrangör, projektledare, marknadsförare, försäljare, turnéledare, manager, artistförmedlare, roddare, castingpersonal, make up-artist, administratör, kock, chaufför etc.

flash-blog