Planera möhippa

Det är ett ärofyllt uppdrag att få planera sin bästa väninnas möhippa och de flesta lägger ner en hel del tid på att fundera ut olika aktiviteter för den stora dagen. Möhippan är festen som den blivande bruden både fruktar och ser fram emot på samma gång. Inte sällan får den som ska gifta sig finna sig i att bära illasittande kläder eller sälja kyssar på stadens torg. Det gäller dock att fara fram varsamt med planeringen och känna bruden väl så att hon inte blir kränkt eller besviken. Nedan följer lite tips på vägen.

[IMAGE=fpIgy7bvvOkz.jpg]

Festbudget

[IMAGE=fzDd0LduOEZU.jpg]

Även om man kanske inte har ont om pengar att planera festen med är det aldrig fel att ha en festbudget. Det går att spara in en hel del pengar när det gäller lokalen genom att hålla till hemma hos någon av gästerna eller i trädgården om vädret tillåter. Beroende på vilken eller vilka aktiviteter som har planerats kan det dessutom vara bra att ha en lokal att utgå ifrån. Vill man förlägga hela festen på ett spa kan man till exempel jämföra priser för att hitta det mest fördelaktiga alternativet. Det är också klokt att rådgöra med samtliga gäster som ska komma på festen. Kanske kan man gå ihop och lägga pengar till en gemensam pott eller planera alltihop tillsammans.

[IMAGE=c8YxVFbZ9Iex.jpg]

Fingertoppskänsla

Om bruden har en stor portion humor kan en möhippa med vuxentema var en rolig idé. På

vuxen.se finns allt som behövs till festen. Vill man inte fokusera på sexleksaker kan man istället prova sexiga underkläder och korsetter inför bröllopsnatten. Utvecklingen när det gäller aktiviteter till möhippor har gått framåt de senaste tjugo åren och kraven har ökat med följd att många är oroliga att bruden ska bli besviken. Möhippan är en viktig övergångsfest och många blivande brudar har höga förväntningar. Festen har mer och mer kommit att handla om status och pengar. Har man inte råd att ta med hela tjejgänget utomlands eller bjuda på en spahelg får man istället vara lite finurlig och ställa till med en rolig temafest.

Minne för livet

Det finns roliga aktiviteter som inte behöver kosta skjortan. Vad sägs till exempel om att hela tjejgänget spelar in låt tillsammans som bruden får i present eller tar snygga modefoton till en gemensam fotokalender? Oavsett vad man väljer att göra på möhippan är det aldrig fel att utgå både från sig själv och bruden. Hela tillställningen blir ett minne för livet och då är det naturligtvis viktigt att minnet blir något fint att se tillbaka på. Tryck upp brudens namn och bröllopsdatum på bekväma morgonrockar som bruden och alla gästerna kan ha på sig på spa-resan, en weekend i London eller på ett hemmaspa i svägerskans våning.

flash-blog