Tema för bröllop

Numer är det nästan mer regel än undantag att välja ett tema för sitt bröllop. Det gäller inte bara festen, utan för hela evenemanget: från specifika färgval till en särskild klädkod och mat och dryck.

När man enats om ett tema är det dags att skicka ut inbjudan. Den bör vara personligt och tydligt utformad med instruktioner om dag, plats och tid, klädkod, senaste svarsdatum eller O.S.A, önskelista mm.

Det är temat som sätter tonen för klädseln, dukningen, dekorationerna, maten, drycken och musiken. Det viktigaste är dock att välja ett tema man själv känner sig bekväm med och som speglar den egna personligheten.

Ute i naturen eller i kyrkan?

Svaret på den frågan måste komma inifrån eftersom alla par är olika. Är man ett par som älskar havet och naturen bör man välja en plats som avspeglar detta. Älskar man däremot bilar och motorcyklar bör man välja åtminstone en festlokal som visar den sidan av brudparet. Det viktigaste är att det känns naturligt och bekvämt, för just den dagen vill man inte behöva tänka på något mer än att njuta och ha roligt.

Tips på teman

– Hårdrock: mörk klädsel, liveband, överdåd

– Vinter: ljusa färger, kristall, kritvitt och fuskpäls

– Klassiskt: frack, gnistrande kristallkronor, vita dukar

– Bohem: naturliga materialval, enkel klädsel, rustik dukning

flash-blog