Drycker på fest

När det är dags att hålla fest är olika varianter av drycker ett givet inslag. Det finns väldigt mycket att välja mellan och beroende på vilken typ av fest det är kan man också behöva anpassa urvalet en del.

Kaffedrycker

Olika typer av kaffedrycker brukar uppskattas. Särskilt om festen hålls på vintern och det är lite kyligt ute. Allt från en ren kopp kaffe till espresso, latte eller irish coffee kan erbjudas. I dag finns det smarta kaffemaskiner för hemmabruk. Med en sådan fyller man enkelt i en kaffe, mjölk eller olika kapslar och så väljer man vilken dryck man vill servera. Det går snabbt, lätt och det behövs inga kunskaper för att drycken ska bli god.

Alkohol på fest

Ett flertal fester i dag innehåller alkohol i relativt stor mängd. Hos Vinoteket SE kan man köpa flera goda viner och man kan även bjuda på cider, öl eller annat. Goda drinkar av olika slag hör också till. Se gärna till att ha olika drinkingredienser på plats så gästerna själva kan blanda det de vill ha. Det kan dock vara klokt att hålla viss koll på alkoholen så att det inte blir för mycket för någon gäst.

Alkoholfria alternativ

På fester är det också smart att erbjuda alkoholfria alternativ. Alla kanske inte vill eller kan dricka alkohol och då ska man inte behöva fråga efter något utan alkohol. Det finns flertalet alkoholfria öler, alkoholfri cider och mycket annat att välja bland. Även alkoholfritt vin finns att tillgå.

Dryck för barn

Ska barn delta på festen behöver även de något gott att dricka. Ställ gärna fram läsk, saft, vatten, mjölk och annat som barn tenderar att gilla. Se till att det hålls åtskilt från alkoholhaltiga drycker så barn inte kan få tag i dem av misstag. Gör gärna drycken lite mer festlig genom att blanda en bål med sockerdricka, is, saft och goda frukter Det gör barnen gladare och dessutom kan även de vuxna ta del av bålen om de så vill.

flash-blog