Kända festfixare och eventplanerare

Det är ett prestigefyllt uppdrag att arbeta som festfixare och många som söker sig till branschen får slita hårt för att lyckas. De som ändå gör det styr i princip över vilka som ska bli bjudna på nästa stora tillställning. Det finns ett antal kända namn inom eventbranschen i Sverige, som exempelvis Daniel Lindroth, Christos Neo, Mia Jorpes, Johan Carlén, Stephanie Bonn, Micael Bindefeld och Johan Petré.

Det är bland annat de här människorna som skräddarsyr gästlistorna, som oftast består av en blandning av artister, författare, realitystjärnor, idrottsstjärnor, programledare och politiker. De är experter på att locka det glamorösa folket till sig, som i sin tur sprider stjärnglans över varje event i syfte att förstärka ett varumärke.

I listan ovan står Johan Petré och Micael Bindefeld sist, men det betyder inte att de är de minst kända festfixarna. Tvärtom. Med mångårig erfarenhet och framgång har båda två gjort sig kända för att arrangera såväl påkostade som flärdfulla galapremiärer, releasepartyn och mingelfester.

Några nya ansikten

Mia Jorpes är ett relativt nytt ansikte i eventvärlden, som på ganska kort tid har skapat sig ett namn genom det egna företaget Wonderland Event. Mia Jorpes har gjort sig känd för att sätta kunderna och gästerna främst, för att själv hålla sig mer i bakgrunden. Hon har också ett digitalt fokus vilket har blivit allt viktigare även inom event planning.

Även Johan Carlén har blivit känd för att arrangera något mer avslappnade tillställningar med fokus på restaurangbranschen. Han har rykte om sig att ha öga för detaljer samt för att lägga stort fokus på att gästerna ska ha roligt framför allt.

Den något mer rutinerade festfixaren, som åter syns i eventbranschen efter ett längre uppehåll, är ingen mindre än Christos Neo. Hans fingertoppskänsla är vida känd och omfattar allt från mat och dryck till gästlistan, inramningen och inbjudningarna.

För en friskare fläkt står Stephanie Bonn, kvinnan som med framgång basar över PR-byrån Zap Events, och som lyckats ro de senaste Bond-premiärerna i hamn på uppdrag av SF Bio.

flash-blog