Klä sig rätt för festen

Om man blir bjuden på en fest kan det vara roligt att klä upp sig lite extra. Man kan inte komma ifrån att man till vardags ofta klär sig ganska alldagligt. Det är sällan man tar på sig en långklänning till exempel. Men till fest är det dags att göra sig extra fin!

Köpa festkläder

Ibland kan det vara roligt att köpa några nya kläder inför en större fest. Hos johnells.se finns märkeskläder från flera kända märken till bra priser. Här kan man hitta plagg som passar både sommarfester och vinterpartyn. Dessutom finns det kläder för barn, män och kvinnor.

Måste man följa klädkoden?

Blir man bjuden på en fest kan det ibland förekomma en viss klädkod. Det kan vara 70-tal, ljus klädsel eller kanske maskerad. I de allra flesta fall bör man försöka följa klädkoden. Det blir än viktigare på saker som bröllop och begravningar. På en mindre fest kanske det inte gör så mycket om klädseln inte stämmer in exakt men det brukar bli roligare om alla är utklädda på en maskerad till exempel. Man behöver inte lägga tusentals kronor på sin klädsel utan det räcker med att göra så gott man kan. Det kan räcka med att sminka ansiktet till en viss karaktär till exempel.

Klä sig rätt på bröllopet

En bröllopsfest brukar vara väldigt rolig och det kan också dyka upp en hel del gäster. Kutymen på en bröllopsfest är att man inte bör klä sig finare än bruden. Om bruden har en vit klänning med släp är det i regel inte uppskattat om kvinnliga gäster kommer med sina gamla brudklänningar på festen. Många gånger kan det rent av vara så att vit klänning endast ska bäras av bruden men det står oftast på inbjudningskortet.

flash-blog