Tema för barnkalas

Att ha ett bestämt tema för barnkalaset underlättar allt från matinköp till dukning och val av kläder. Är det pirattema sätter man en lapp för ögat, drar på sig ett par kortbyxor och en randig tröja eller klänning. Vill man leva i en sagovärld för en dag kan man sätta en krona på huvudet och hänga en mantel runt axlarna.

Fiskdamm och skattjakt

Den traditionella fiskdammen fiskdammen brukar vara väldigt uppskattad, och presenterna kan komma i en enkel form av en godispåse, en kortlek eller en målarbok. Se bara till att alla får likvärdiga presenter!

Likadant är det med skattjakten som kan förstärkas med ett Pippi Långstrump-tema genom en piratskeppsformad tårta, olikfärgade strumpor och en kappsäck full med chokladpengar.

Hemma eller borta?

Det finns mängder med lokaler som lämpar sig för lek och rörelse, som lek- och vattenland, också bowling- och gokarthallar, nöjesparker och så vidare. Vissa tillåter egen matsäck, andra säljer enbart hela koncept. Här får den egna plånboken styra helt enkelt.

Vill man göra det enkelt bjuder man helt enkelt på saft- och bullkalas på picknickfiltar i gröngräset eller på golvet inomhus. Det är också fint att duka upp ett långbord med vit pappersduk och tematiska tallrikar, muggar, ballonger och vimplar.

flash-blog