Så tar du de bästa partybilderna

Att dokumentera festen för att minnas den och vilka som var där är en obligatorisk del för många. Numera har alla en kamera i sin ficka via mobiltelefonen och att ta bilder på ett event är en yrkestitel. I det här inlägget har vi samlat några tips på hur du tar de bästa partybilderna på egen hand.

Tänk på ljuset

Att ha ett bra ljus är A och O för att du ska lyckas med dina bilder. Eftersom fester många gånger brukar ske på kvällen är ljuset inte det bästa. De flesta kamerorna har en inbyggd blixt i sig, men dessa blixtar tar inte alltid fram din charmigaste sida. Därför ska du investera i en selfie lampa till din mobiltelefon. En selfielampa har ett mjukt ljus som gör det möjligt för dig att ta de bästa bilderna på dig själv och på andra som vill vara med och glänsa i dina bilder. Det finns selfielampor i olika storlekar, vilket gör det enkelt för dig att ta med din selfielampa på festen. De är enkla att använda och ger dig garanterat fina bilder.

Inställningar

För att få bra bilder behöver du ändra lite i kamerans inställningar. Om du använder dig av en systemkamera kan du välja att fotografera i autoläge, då räknar kameran själv ut vilka inställningar den tycker är bäst just då. Men du kan också välja att fotografera i manuellt läge då du bestämmer inställningarna. Något som är viktigt att tänka på när du ska ställa in din kamera för att fotografera på en fest är att det är mörkt. Då behöver du ett högre ISO-värde. Om du vill lära dig mer om kamerainställningar finns det många bra guider på internet som går ännu mer in på vilka inställningar som passar när.

Stabilitet

En annan sak som kan vara bra att tänka på för att få så bra bilder det går på en fest är att hålla kameran stilla. Det kan vara svårt beroende på hur mycket alkohol du har i kroppen, hur mycket utrymme du har och hur mycket folk som är i rörelse. Därför kan det vara en bra idé att investera i ett stativ till din kamera. Ett stativ hjälper dig att ta mer stabila bilder. Det finns de stativ som står på marken och de du håller i din hand. Det finns stativ både till mobiltelefoner och till systemkameror.

Fotovägg

För att göra bilderna från festen extra minnesvärda kan det vara en rolig idé att sätta upp en fotovägg, eller ett photo booth. En fotovägg består av en enkel bakgrund och det går bra med ett vanligt lakan där gästerna kan stå när du tar roliga bilder på dem. Använd gärna roliga hattar eller rekvisita för att göra bilderna extra roliga.

flash-blog