3 tips för en lyckad fest

Att anordna en fest är både kul och stressigt. Oavsett om det handlar om ett barnkalas, bröllop eller en 50-årsfest är det viktigt att det blir lyckat. Med roliga detaljer, god mat och bra musik kommer festen garanterat att bli minnesvärd.

Roliga detaljer

Detaljerna är avgörande för festens stämning. Det är detaljerna som är det lilla extra på festen och gör att gästerna kommer att minnas den. En mycket uppskattad festdetalj är en härlig godismaskin som även fungerar som festdekoration. Den passar till alla typer av tillställningar. Du kan med fördel ha flera stycken olika så att gästerna fritt kan välja sina godisfavoriter.

God mat & dryck

På en fest är det viktigt att maten och drycken är god och att det finns tillräckligt. Du behöver inte servera avancerade rätter eller dyr champagne. På en fest är fokuset ofta på umgänget. Så länge det finns dryck i glasen och god mat på tallriken så kommer gästerna att vara glada. Det är även viktigt för dig som värd eller värdinna att ha tid att umgås med gästerna. Se därför till att servera mat som du kan förbereda i förväg och som kräver minimalt med tillagning under festen.

Bra musik

Musik är avgörande för att skapa rätt stämning på festen. Forskare har bevisat att musik bland annat påverkar hjärtfrekvensen och andningen. Snabba musiklåtar aktiverar och glada låtar gör oss glada. Med andra ord bör du välja musik som ger den stämning som du vill uppnå på festen.

flash-blog