Fest – En glad tillställning för alla tillfällen!

När man hör ordet fest tänker man på glad stämning, god mat och dryck. En fest kan antingen ordnas hemma i hemmet, på företagsevent eller vid andra tillfällen som bröllop, födelsedagar eller högtider.

Att anordna en fest

Ibland finns det tillfällen då man själv ska anordna en fest och det finns många bra tips för att anordna en riktigt bra fest som alla gäster kommer att älska! Något som alltid är inbjudande är ljusdekorationer som skapar mysig stämning och man ska inte vara snål med andra dekorationer som glitter, ballonger eller annat färgglatt. En fest är ingen fest utan tilltugg, bakverk eller mat. Om det skulle kosta mycket och man inte kanske har råd med en stor buffé, kan man förslagsvis ha knytkalas eller be folk swisha ett bidrag. När man har en fest för vuxna är det viktigt med dryck! Alla dricker inte alkohol, så det är bra att se till att det finns alkoholfria alternativ. Man ska alltid vara generös med dryck och se till så att det finns generöst med dryck för alla. Framåt småtimmarna blir folk ibland lite småhungriga igen. Då kan det till exempel vara smart att ha vickning som korv med bröd eller pizzabitar. När man har en stor fest med många människor är det lätt att virus och bakterier sprids. Då kan man ha en effektiv handdesinfektion på toaletten. Sätt gärna en lapp som till exempel en påminnelse att den är där av omtanke.

Olika typer av fester

Fester förekommer inom både kulturella sammanhang, på företag och privat. Någon av de viktigaste festerna man kan ha är bröllopsfesten! En bröllopsfest är ofta mer påkostad och innebär större planering. En del föredrar dock att ha en enklare bröllopsfest med mindre antal gäster. Innan bröllopet kommer ofta möhippan eller svensexan och är ett tillfälle att verkligen ha roligt och festa loss. En födelsedagsfest firar vi vanligtvis en gång per år och man behöver inte alltid fira i hemmet. Vill man, kan man även flytta festen till en restaurang och se till att bord är bokat för alla. Har man barn är det mycket uppskattat med barnkalas och då kan man vara generös med både lekar och aktiviteter. När det kommer till företagsfester är de ofta stora och påkostade. Ett företag har mer pengar att röra sig med och det kan handla om julfester eller att man går tillsammans på en afterwork. På en afterwork brukar dock de flesta betala för sig själva, men man har ändå ett festligt tillfälle att ha roligt tillsammans. I vissa hyres-, och bostadsrätter brukar det finnas en festlokal som man kan få tillgång till för olika sammanhang. Fest kan ske både utomhus och inomhus. På sommaren är det underbart om man har en trädgård att festa loss i en ljummen sommarkväll!

flash-blog