Fest – en rolig och glad tillställning!

En fest räknas ofta som en högtidlig, social sammankomst. Fester anordnas i glädjande syfte och är ofta till för att fira en lycklig händelse i form av födelsedag, bröllop, förlovning, studentfest eller annan festlig tillställning.

Vad kan man använda till festen?

Det finns massor av teman, dekorationer, mat, dryck och tilltugg som man kan variera en fest med! Ett bra tips innan man anordnar en fest är att fundera på om man ska ha festen hemma eller i en hyrd lokal, beroende på antal gäster. Om årstiden tillåter kan man ha en fest utomhus, om man har en trädgård att njuta av. En riktigt härlig trädgårdsfest är verkligen något som brukar uppskattas av gäster! När det kommer till ätbart, är det bra att planera om det ska vara mat, endast bakverk eller lite av allt. Det finns många orsaker till att fira. Ska man ta studenten, kan man med fördel beställa en unik studenttårta eller varför inte till bröllopet eller skolavslutningen med allt från fototårtor, till tårtor som ser ut som föremål! Vill man dessutom ha mat på festen, kan man antingen göra lättare snittar med goda pålägg, eller anordna en buffé. Fördelen med en buffé, är att man slipper servera och gästerna kan gå och plocka själva. Det finns många bra tips på festprylar som man kan ha på festen. Det kan vara allt från självlysande glas, till roliga spel och häftiga dekorationer.

Planera festen

När man bjuder in gäster till festen, kan det vara bra att vara ute i god tid. Man ska även tänka på att skriva tid, plats och att gäster kan skriva ner eventuella matallergier. På så sätt kan man ordna alternativ som passar alla behov. Har man en fest för vuxna, brukar det uppskattas med dryck i form av vin, öl eller till exempel drinkar och alkoholfria alternativ. Det är viktigt att vara generös med dryck för då visar man sin tacksamhet gentemot gästerna. För att slippa stressa när det kommer till maten, kan man antingen kosta på sig catering, eller så gör man egen mat som är lätt att förbereda dagen eller dagarna innan. Något som är smart att laga, är pajer eller pastasallader med olika tillbehör. Något som även är smart och lätt att förbereda, är kallskuret kött, hemlagad potatissallad och många såser och röror. En av de roligaste delarna att förbereda till festen, är att dekorera! Var generös med dekoration, endast fantasin sätter gränser för hur man ska dekorera. En lyckad fest ger glada gäster och ett härligt minne för livet!

flash-blog